Vee

Onze Hereford osjes zijn geboren in Slagharen, inderdaad bij het ponypark. Samen met hun moeders doen ze mee met westernshows in het park. In de herfst zijn ze groot genoeg om het zonder moederkoe te stellen en dan maken de stiertjes een reisje naar Woudenberg. Hier houden we ze de eerste winter apart van de grote jongens, zodat ze een rustige en goede start maken. Ook worden ze gecastreerd, want het vlees van ossen is fijner dan dat van stieren. Bovendien zijn ossen rustig en prettig in de omgang.

Groeien op gras

Het hele jaar doen ze waar een koe goed in is: gras eten. Vers gras van april tot ver in november, lekker buiten in de wei. En in de wintermaanden staan ze op stal, lekker in het stro, en voeren we ze kuilgras van eigen oogst. Ze krijgen er niets bij. Geen mais, geen krachtvoer. Een Hereford is bij uitstek geschikt om te groeien op gras.


Het enige dat we met het vee doen, is ontwormen. Onthoornen is niet nodig, de meeste van onze Herefords zijn van nature ongehoornd. Ook antibiotica gebruiken we niet. In al die jaren dat we Herefords houden, is dat nog niet een keer nodig geweest.


Volg mij via Twitter  Volg mij via Facebook disclaimer /ExCom 2012