Over Valleivlees

Goed en eerlijk rundvlees op je bord. Daar staat Valleivlees voor. Geen kiloknaller, maar een gevarieerd pakket van dieren die een goed leven in de wei of op stal hebben gehad. Vlees dat vrij is van antibiotica.

Wij vinden het belangrijk om naast onze vergaderlocatie ook een echt boerenbedrijf te blijven. Met koeien in de wei. Of ossen natuurlijk. Wij hebben voor Herefords gekozen omdat het zulke rustige, mooie dieren zijn. Bovendien zijn ze oersterk, waardoor de dierenarts zelden hoeft te komen. We zorgen dagelijks goed voor onze dieren. In de winter – van november tot april – krijgen ze twee keer per dag een vers portie kuilgras op hun bord en een nieuw stro in hun bed. In de zomer grazen ze in de wei, wij zorgen dat ze voldoende vers drinkwater hebben en dat ze beschutting hebben tegen felle zon. En we genieten daar dagelijks van!

Het vlees van de Hereford is erg smakelijk en mals. Het dieet van alleen gras en kruiden brengt nog meer smaak aan het vlees, en bovendien gezonde vetzuren.


Meer weten over het vlees, de pakketten of over hoe we onze dieren houden? Graas gerust eens rond op onze website. Of probeer eens een pakket uit en kom onze ossen in het echt bekijken. En heb je een vraag over ons vee, het vlees of hoe wij onze dieren houden? Vul dan het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Graag tot ziens!

Terry van Loon en Alice van Ginkel